Wednesday, 16 October 2013

Yuna dan Boyfriend Barunya?

Assalamualaikum, Good Evening, Wanshang Hao, and Greetings.

Hai. Apa khabar rakan-rakan blogger dan juga pembaca sekalian? Tidak dilupai jua kepada anda yang tersesat ke blog ini. Tiada masalah, boleh baca dan boleh comment. Cerita pasal update blog, punye la lame tak berupdate. Bukan ape, sejak sudah memulakan hidup pencari rezeki ni, susah nak cari masa untuk update blog tapi saya akan terus mencuba. Nah, ini hasilnya. Yuna dan boyfriend barunya? Biar betik?



Yuna dan Mr??? (sumber Yahoo Malaysia)

"Hamboih! Sweet couple ke hape? Gua baru ade feeling2 kat Yuna. Pantang berputik sket, cepat je kena kebas. Hatiku terluka lagi!"

Bro Komen dah meroyan la tu. Sebenarnya mamat tu bukanlah boyfriend Yuna or whatever. Ini cerita asal. Gambar ini telah dimuat turun oleh Yuna aka Yunalis Zarai di laman Facebook peribadinya. Disebelahnya adalah rapper kelahiran Trinidad, Theophilius London. Sehubungan dengan itu, Yuna telah dihujani dengan komen, kritikan, dan cemuhan dari peminatnya sendiri yang tampak kecewa dengan gambar yang dimuat turun Yuna ini.

Antara komen-komen yang menarik minat saya :

Nur Hazlinda : ''Hilang respect pd Yuna sbgai wanita Islam yg bertudung..."

Biebie Arereypha : "Opps... Yuna kenapa benarkan dipeluk oleh lelaki itu? Erm.. Jatuh maruah org Islam yg btudung...

Banyak lagi komen-komen yang membidas Yuna. Berjela-jela bagai, dah macam machine-gun pun ada. Pun begitu, tak semua komen negatif. Ada juga yang positif. Dalam isu ini, D'Lafee nak sebut pasal 1 perkara yang simple dan mudah difahami. -Minded-

Tiba-tiba terus Minded. Kenapa? Tidak dinafikan, bila digelar artis ini, habis tingkah laku dan perbuatan diperhatikan. Terkentut pun, sebulan jadi isu panas. Inikan pula gambar sebegini menemui para peminat. Disinilah bermulanya peranan perkataan Minded itu tadi. "Halamak. Artis pakai tudung post gambar dengan laki lain pulak." "Hadoi, artis pakai tudung bagi laki lain letak tangan kat bahu. Tercemar imej bagai." Saya tak cakap Yuna tak salah tapi sebelum melontarkan hujah, put yourself in her shoes first. Sometimes, ada sebab disebalik perbuatan. After try her shoes, try yours! Ini yang penting. Jangan kita memandai-mandai nak komen orang lain jikalau diri sendiri masih merangkak-rangkak. Kalau yang pakai tudung buat macam tu rosak imej, bagaimana pula dengan yang tak pakai tudung buat macam tu? Tak pakai tudung dah satu hal, buat scene yang sama pula. Tak pernah dengar pun orang bangkitkan isu ni, walhal berlambak-lambak je artis kita kat luar sana macam ni. Ke kalau tak pakai tudung dibenarkan pula? Lempang muka 2 3 kali, jirus dengan air suam, tepuk dada, tanya selera, ubah Minded.


Jugement s'applique a tous.. :)


0 comments:

Post a Comment